Pennen & Sværdet er en enkeltmandsvirksomhed, der drives af Jan Drachmann (født 1963). Virksomheden blev grundlagt i 2002 og har siden udført utallige opgaver indenfor biologi og kampsport.  

Jan har en ph.d. i populationsbiologi (evolution, økologi og genetik) fra Aarhus Universitet i 1997, hvor han efterfølgende arbejdede som forskningsadjunkt i 3,5 år. Har således over syv års erfaring med naturvidenskabelig forskning på nationalt og internationalt plan. Har derudover undervist og vejledt adskillige universitetsstuderende fra 1992 til 2005. Siden 2006 har nogle af de primære opgaver i virksomheden været miljøvurderinger og andre konsulentopgaver i forbindelse med naturbevarelse og -udvikling.

Jan har trænet kampsport i over 30 år (bl.a. judo 1976-1977, taekwondo 1980-1990 og karate siden 1986), og har sort bælte i taekwondo og karate. Leder og cheftræner i Hinnerup Karateklub siden 1982. Har gennemført en mængde trænerkurser og træner stadig regelmæssigt med nogle af verdens førende eksperter indenfor kampsport og anvendt kampkunst. Med den baggrund, har virksomheden de sidste mange år formidlet kampsport, kamplege og andre motionsrelaterede aktiviteter til både udøvere og undervisere.

Siden virksomhedens start har Pennen & Sværdet udført det, som den er allerbedst til, nemlig at levere kvalitetsløsninger indenfor både akademiske og kropslige opgaver.